Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2023

У Житомирі судитимуть метадонщиків, які налагодили міжрегіональний канал збуту наркотичних засобів з півторамільйонним місячним оборотом (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичного засобу (ч. 3 ст. 307 КК України).
Як повідомлялося раніше, злочинне угруповання організувала 55-річна жителька Черкащини, залучивши шестеро знайомих з різних областей. Вона ж забезпечувала постачання оптових партій метадону до Житомира.
 Кримінальні менеджери налагодили потужний міжрегіональний канал зі збуту наркотичних засобів. Діяли за розробленим алгоритмом, з чітким розподілом завдань: кур’єрська доставка розфасованого товару, контроль за надходженням проплати  через мобільний додаток, здійснення закладок.
До того ж, закладки сотнями залишали у досить людних місцях – дворах багатоповерхівок, під рекламними банерами тощо. Щомісячний прибуток від злочинної діяльності міг сягати 1,5 млн грн.
Викрили злочинне угруповання у січні цього року, затримавши наркокур’єра з оптовою партією розфасованого метадону, призначеного для збуту. Під час обшуків в інших співучасників вилучено готівку у різних національних валютах еквівалентом майже 150 тис. грн, банківські картки, телефони, ноутбук та інше.
Досудове розслідування проводило ГУНП в області, оперативний супровід - УСБУ в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 4589