Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Прокуратура Житомирщини домоглася реального покарання водію, який, втричі перевищивши швидкість, смертельно травмував велосипедиста

Прокурори Житомирської обласної прокуратури відстояли в апеляційному суді реальне покарання водію, обвинуваченому у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).
Наразі Житомирський апеляційний суд скасував вирок першої інстанції – 5 років позбавлення волі з випробуванням строком на 2 роки та постановив новий – три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
У суді доведено, що дорожньо-транспортну пригоду декілька років тому скоїв житель Житомирського району у смт Гранітне Коростенського району.
Обвинувачений, керуючи вдень автомобілем марки Volkswagen Touareg,  проігнорував вимоги правил дорожнього руху щодо заборони перевищення максимальної швидкості у населених пунктах 50 км/год.
Унаслідок цього на повороті водій не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та збив велосипедиста. Від одержаних травм 44-річний чоловік помер.
Судовою експертизою встановлено, що на момент скоєння ДТП водій майже втричі перевищив максимальну швидкість, рухаючись по сільській вулиці зі швидкістю понад 120 км/год.
При цьому на суді водій іномарки не розкаявся у скоєному, а навпаки, намагався звинуватити у всьому потерпілого.  
Вважаючи призначене умовне покарання невідповідним тяжкості злочину та особі обвинуваченого, прокурор оскаржив вирок Малинського районного суду в апеляційній інстанції. За скоєння тяжкого злочину обвинуваченого засуджено до реального покарання.  
Наразі вирок набув чинності.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 7969