Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2023

«Спеціалізувалися» на збуті особливо небезпечної психотропної речовини – у Радомишлі співмешканцям-«закладчикам» повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту  психотропних речовин у великому розмірі за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
За даними слідства, злочинною діяльністю займалися жителі Радомишля,  32-річна жінка та 39-річний чоловік, співмешканці.
Зв’язок з постачальником підтримували через Телеграм-канал. Дізнавшись про розташування оптової «закладки» (так званий «майстер-клад»), забирали значні партії психотропних речовин, вдома фасували по дозах та розвозили у різні місця. Локації для «закладок» обирали у лісових масивах, малолюдних місцях на околиці Радомишля та Малина. Гроші за «наркопослуги» отримували на банківські рахунки.Так, 08.08.2023 «кримінальне подружжя» викрили і затримали «на гарячому», із дозами психотропної речовини, приготовленими для «закладок».
Під час обшуку у помешканні підозрюваних вилучено понад 80 зіп-пакетів з порошком, ймовірно, особливо небезпечною психотропною речовиною PVP (в народі - «солі»), декілька електронних ваг, порожні зіп-пакети, ємкості, 60 тис. грн готівки, мобільні телефони та банківські картки.
У цілому вилучено майже 300 г психотропної речовини, що є великим розміром, за ціною чорного ринку може становити понад 200 тис. грн. Усі вилучені речі передані для експертного дослідження.
Обох фігурантів затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування проводить відділ поліції № 3 Житомирського райуправління поліції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 8315