Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2023

Заволодіння та легалізація понад півмільйона гривень бюджетних коштів - на Житомирщині судитимуть ексдиректора товариства

  Прокурори Коростенської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах та легалізації (відмивання) незаконно здобутих коштів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).
За даними слідства, директор приватного підприємства з вирощування сільськогосподарських культур, що у Коростенському районі, уклав з АТ «Акціонерне товариство «Державна продовольчо-зернова корпорація України» договір та зобов’язався поставити 740 тонн зерна майбутнього врожаю.
Відповідно до договору, замовник перерахував постачальнику значну суму коштів, у тому числі для проведення циклу посівних робіт.
Проте обвинувачений умов договору не виконав, зернові не посіяв, відповідно, обіцяний товар не поставив. Не повернув державній корпорації й одержані кошти.
Натомість директор товариства легалізував  понад 550 тис. грн, за які придбав для власних потреб дороговартісний автомобіль та інше майно.
За ініціативи окружної прокуратури, з метою відшкодування завданої шкоди, накладено арешт на майно фігуранта, а саме, квартиру та гараж на загальну суму 800 тис. грн.
Процесуальне керівництво здійснювала Коростенська окружна прокуратура. Досудове розслідування - Коростенське райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 5044