Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2023

Поклонялася окупантам, які «снова освобождают Європу от фашізма» - на Житомирщині ще одній глорифікаторці повідомили про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури місцевій жительці повідомили про підозру у неодноразовому поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму, матеріалів, у яких містяться виправдування, визнання неправомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікації осіб збройних формувань рф (ч. ч. 1, 2 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, жителька селища міського типу, що неподалік Житомира, систематично, протягом декількох років (2019-2022рр) на своїй сторінці у соцмережі поширювала матеріали із символікою, у яких прославляли комуністичний тоталітарний режим.  
Особливу активність підозрювана проявила після повномасштабного збройного вторгнення  рф в Україну.
Путінська ідеологиня поширювала дописи про те, що російському солдату низько вклоняються, бо він «снова освобождаєт Європу от фашізма», так званим «бойцам» країни-агросора бажали повернутися з «побєдою». Також поширювала тексти, у яких возвеличено окупаційні війська, а українську владу названо злочинною та звинувачено у розв’язанні громадянської війни в Україні.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Управління СБУ в Житомирській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 3481