Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2023

На продажі віртуальних диванів та побутової техніки заробив майже 90 тис. грн – на Житомирщині ділка засудили за шахрайську схему всеукраїнського масштабу

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 190 КК України).
Його засуджено до двох років і шести місяців обмеження волі.
Прокурори довели, що низку шахрайств скоїв неодноразово судимий (крадіжка, грабіж) житель Житомирського району протягом листопада 2022 - березня 2023 років. До того ж, у цей час суд розглядав обвинувальний акт стосовно скоєння ним іншого злочину.  
26-річний ділок під вигаданим ім’ям у фейсбук-групах розміщував оголошення про продаж меблів – диванів, побутової техніки - пральних машин, морозильних камер, мотоблоків тощо, яких насправді у нього не було.
Бажаючим придбати товар пояснював, що обов’язковою умовою є переоплата авансу, надаючи для цього реквізити банківської картки своєї дружини. Суми називав різні – від 2 до 6 тис. грн. Одержані гроші використовував для власних потреб.
Не дочекавшись товару, ошукані покупці звернулися до правоохоронців. Лише з Житомирського району встановлено 12 потерпілих. У шахрайські сіті  потрапили ще понад півсотні жителів й інших областей. Загалом на шахрайській схемі  всеукраїнського масштабу обвинувачений заробив понад 90 тис. грн.
На суді вину свою визнав, у скоєному розкаявся.
Вирок не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 4183