Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Свідка і потерпілого примушували відмовитися від показів, а з чергової жертви неіснуючий борг «вибивали» уночі у лісі – на Житомирщині викрили ще двох рекетирів та відправили під варту без застави

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури триває досудове розслідування стосовно групи осіб, підозрюваних у низці злочинів, зокрема, вимаганні у військовослужбовця ЗСУ неіснуючого боргу із застосуванням насильства, яка діяла у місті Коростишеві.
Як повідомлялося раніше, вісьмох підозрюваних взято під варту без права внесення грошової застави.
У ході досудового слідства до правоохоронців звернулися з офіційними заявами більше 10 інших осіб, які потерпіли від злочинних дій затриманих фігурантів.
Крім цього, днями викрито ще двох жителів Коростишева, причетних до скоєння нових злочинів. Це, зокрема, 30-річний коростишівець, який діяв у складі групи осіб та його 21-річний поплічник.
Вони у ніч на 24 серпня цього року приїхали до будинку, у якому проживав потерпілий (від попередніх дій) зі співмешканкою-свідком та, погрожуючи фізичною розправою, примушували їх відмовитися від наданих поліції показів і забрати свої заяви. У разі невиконання вимог порадили готуватися до найгіршого. 
Тієї ж ночі поплічник з іншим своїм знайомим (особа встановлюється) ще раз приїхали на авто до цього помешкання та «пригадали» чоловіку-квартиранту колишню відмову дати їм гроші. Силою помістили потерпілого у багажник, відвезли у ліс до річки та побили.
Обом фігурантам повідомили про підозру у примушенні свідка та потерпілого до відмови від давання показань та до давання завідомо неправдивих показань шляхом погрози насильством (ст. 386 КК України).
Крім цього, 30-річному фігуранту інкримінують вимагання передачі чужого майна, поєднане з погрозою насильства над потерпілим, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України). Його поплічнику – незаконне позбавлення волі людини, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).
За участі прокурорів обласної прокуратури, обом підозрюваним 25.08.2023 обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без застави.
 Злочинну групу викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з УСБУ в області, Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та ГУНП в області, яке проводить слідство.
До уваги місцевих жителів! Обласна прокуратура та правоохоронні органи звертаються до місцевих жителів, потерпілих та ймовірних очевидців, а також тих, кому відомо про скоєння фігурантами інших злочинів та просять повідомити про це слідчі органи за такими номерами телефону:  +38 (068) 732 82 02, +38 (097) 648 15 31. 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 3834