Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

Взяли під варту наркокур’єра, затриманого з майже одним кілограмом амфетаміну на Житомирщині (ФОТО)

За участі прокурора Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у незаконному зберіганні та перевезенні з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3. ст. 307 КК України).
З огляду на тяжкість скоєного злочину, прокурори наполягали на застосуванні підозрюваному тримання під вартою без права внесення застави.
Суд підтримав позицію прокурора, про що постановив відповідну ухвалу.
За даними слідства, майже один кілограм психотропної речовини – амфетаміну -  днями вилучили з автомобіля 27-річного жителя Чернівецької області.
Парубок пояснив, що пакунок з психотропною речовиною забрав у лісопосадці на Київщині та мав доставити на Буковину у певне місце, зазначене на фото, скинутому йому на телефон. Для такої «відповідальної» поїздки він навіть орендував автомобіль марки Nissan Sunny.
Однак правоохоронці завадили наркокрур’єру виконати «завдання», яке він нібито одержав через Телеграм від свого нового роботодавця.
Небезпечну психотропну речовину, вартість якої на чорному ринку може становити щонайменше один мільйон гривень, вилучено та передано для екпертизи.
Наразі триває досудове слідство, яке проводить відділ поліції № 3 Житомирського райуправління поліції.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі  на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 3461