Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2023

12 років позбавлення волі з конфіскацією майна – у Житомирі засудили кольчугівця з позивним «веселий» терористичної організації «днр» (ФОТО)

За підтримання обвинувачення прокурорами Житомирської обласної прокуратури жителя Донеччини визнано винними в участі у діяльності терористичної організації та не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
Його засуджено у порядку спеціального провадження до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурори у суді довели, що з липня 2014 року засуджений служив у   «гвардійській оперативно-тактичній групі «кольчуга» 1-го армійського корпусу міноборони так званої «днр». У складі протитанкового дивізіону чинив опір українським правоохоронцям, брав участь у боях проти військовослужбовців ЗСУ.
Бойовик мав псевдовійськове звання «старший лейтенант», позивний «веселий», брав участь у проросійських пропагандистських заходах. Виступав у відео як «військовий експерт», розмірковуючи, чи зможуть ЗСУ взяти Донецьк штурмом. Давав інтерв’ю про бойову обстановку на окупаційних позиціях, організацію харчування та побуту ворожого війська.
Наразі засуджений оголошений у розшук, у тому числі й міжнародний. Початок строку відбування покарання буде обчислюватися з дня його затримання.
Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1212