Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

На Житомирщині судитимуть молдаванина, який організовував виїзд військовозобов’язаних чоловіків за кордон

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Молдавії, жителя Київщини за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками та усуненням перешкод, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
Слідство встановило, що 22-річний молдаванин у соцмережах знайомився з чоловіками призовного віку та пропонував їм допомогу щодо    безперешкодного перетину кордону України, аби уникнути служби у ЗСУ.
Для оформлення необхідних документів ділок брав в ухилянта його персональні дані та певну суму грошей.
Одному з клієнтів незаконне переправлення через кордон коштувало 3700 доларів США. У цю ж суму входили консультація та поради фігуранта, як треба  поводитися, аби не бути затриманим на пункті пропуску. 
Проте злочинним задумам «благодійника» завадили  правоохоронці. У червні цього року обвинуваченого затримали відразу після одержання ним частини «гонорару» - 37,5 тис. грн.
Кримінальне правопорушення викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з УСБУ в Житомирській області та Головним управлінням Нацполіції в Житомирській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2242