Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

На понад 760 тис. грн заподіяно шкоди інтересам громади – на Житомирщині директору комунального підприємства повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Чуднівської окружної прокуратури директору комунального підприємства повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки інтересам громади (ч. 2 ст. 364 КК України).
Слідство встановило, що директор одного з комунальних підприємств Любарської територіальної громади уклав 24 додаткові угоди до договору з постачальником природного газу для опалювання адміністративних приміщень.
Відповідно до таких угод, майже в десять разів було безпідставно завищено ціну на газ. Унаслідок цього постачальнику із місцевого бюджету зайво перераховано понад 760 тис. грн.
За ініціативи прокурорів, з метою відшкодування заподіяної територіальній громаді шкоди, накладено арешт на майно підозрюваного – земельну ділянку площею майже 4 га та приватний будинок.
Досудове розслідування проводить відділення поліції № 1 Житомирського райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2536