Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

На Житомирщині судитимуть шахраїв, які з чужих банківських рахунків зняли майже 180 тис. грн

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальні акти стосовно трьох осіб, за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).
За даними слідства, систематичним шахрайством займалися особи (окремі неодноразово судимі), які на той час відбували покарання у виправній колонії області.
Обвинувачені телефонували громадянам під різними приводами. Зокрема, як  співробітники служби безпеки банку, вимагали виконати певні дії, щоб уникнути крадіжок коштів з рахунку, повідомляли про нібито надходження коштів від юридичних осіб, пропонували «оформити державну грошову допомогу» тощо.
У такий спосіб дізнавалися конфіденційну інформацію про банківські картки вкладників. Маючи такі відомості (номер картки, PIN-код, CVV-код), зловмисники за допомогою телефонного застосунку неодноразово знімали різні суми з рахунків потерпілих, у тому числі з кредитних карток.
У шахрайські сіті ділків потрапили 17 жителів різних областей. З їхніх рахунків обвинувачені зняли майже 180 тис. грн.
Наразі усі троє постануть перед судом.
Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області, оперативний супровід – Управління карного розшуку цього відомства.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2821