Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2023

На Житомирщині прокуратура звернулася до суду про позбавлення громадян країни-агресора та білорусі права власності на успадковану землю

Органами прокуратури Житомирщини спільно з Управлінням Служби безпеки України в області вжито заходів реагування щодо припинення права власності громадян російської федерації та республіки білорусь на земельні ділянки сільськогосподарського призначення
Установлено, що на території Житомирської області іноземці успадкували значну кількість земельних ділянок  сільськогосподарського призначення.
Це порушує вимоги чинного законодавства. Зокрема, відповідно до Конституції та Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення можуть перебувати лише у власності Українського народу.
З метою захисту інтересів держави та громадян України, обласною прокуратурою спільно з регіональним Управлінням СБУ цьогоріч підготовлено до суду 85 позовів про конфіскацію земель сільськогосподарського призначення загальною площею майже 280 га вартістю 12,7 млн грн у громадян рф та рб.
Наразі вже задоволено чотири позови на суму майже 750 тис. грн щодо конфіскації земельних ділянок площею близько 14 га.   

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 3519