Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

Для виїзду за кордон ухилянтів «пробивала» включення їх до системи «Шлях» - у Житомирі підозрюють керівницю благодійного фонду (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури очільниці благодійного фонду повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди і сприянні в незаконному переправленні особи через державний кордон України шляхом надання засобів, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, незаконний перетин кордону України військовозобов’язаним чоловікам організовувала голова одного з благодійних фондів міста Житомира.
Використовуючи можливості благодійного фонду, підозрювана включала  зацікавлених у виїзді за кордон ухилянтів до списків осіб, яким через телекомунікаційну систему «Шлях» надавався дозвіл на безперешкодний перетин кордону.
Під час організації нелегального виїзду одному з ухилянтів за свої послуги спочатку назвала певну суму, а потім «конвертувала» її у комп’ютерну техніку.
Днями фігурантку затримано у приміщенні благодійного фонду, відразу після одержання від клієнта двох ноутбуків і системного блоку вартістю 51 тис. грн.
Під час обшуку вилучено предмет неправомірної вигоди та документацію, яка може містити додаткові відомості щодо вчинення інших неправомірних дій.
Кримінальне правопорушення викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в області та Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2033