Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Службова недбалість інженера з технагляду призвела до зайво витрачених бюджетних коштів на реконструкцію каналізаційної системи

За процесуального керівництва прокурорів Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило шкоду державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).
Слідство встановило, що інженер-приватний підприємець, відповідно до укладеного договору, мав забезпечити технічний нагляд під час реконструкції каналізаційної системи в одному із селищ міського типу Житомирщини.
Однак взятих на себе зобов’язань не виконав, якість технічних процесів та обсяг робіт не перевірив.
Унаслідок цього окремі цикли реконструкції, зокрема, прокладання трубопроводу, установка колодязів залишилися невиконаними. Незважаючи на це, підозрюваний підписав акти про нібито повністю виконані роботи, на підставі яких підряднику з бюджету зайво перераховано понад 220 тис. грн.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 670