Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Підірвав бойову гранату у магазині та тяжко поранив продавчиню – у Бердичівському районі 58-річного чоловіка ув’язнили на 9 років

За публічного обвинувачення прокурорів Бердичівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у замаху на умисне вбивство та незаконному придбанні і зберіганні вибухових речовин і бойових припасів (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст.263 КК України).
Його засуджено до 9 років позбавлення волі.
Прокурори у суді довели, що чоловік цьогоріч у червні, вдень, будучи у стані алкогольного сп’яніння, підірвав у сільському магазині оборонно-наступальну протипіхотну бойову гранату.
Унаслідок вибуху продавчиня, яка у той перебувала у приміщенні торговельного закладу, отримала численні важкі осколкові поранення. Гранату обвинувачений приніс у магазин та тримав у руці, від чого постраждав і сам – йому відірвало кисть руки. Таким способом він відреагував на відповідь жінки, що у продажу немає ні алкогольних напоїв, ні цигарок.
Під час обшуку у помешканні фігуранта вилучено значну кількість боєприпасів, а саме, майже дві сотні патронів різних калібрів.
На суді обвинувачений виклав свою версію, намагаючись переконати, що все сталося випадково, «можливо коли діставав гроші з кишені, граната випадково випала і підірвалася».
Дослідивши надані прокурором докази та висновки низки експертиз, суд призначив чоловіку реальне покарання.
З дня затримання і до набуття вироком законної сили обвинувачений перебуває під вартою.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1724