Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2023

На Житомирщині діятиме «Зелена кімната» - прокуратура спільно з відомствами продовжує впроваджувати стандарти правосуддя, дружнього до дитини (ФОТО)

Органи прокуратури Житомирщини, спільно з правоохоронними відомствами, органами державної влади та територіальними громадами    продовжують впроваджувати міжнародні стандарти правосуддя, дружнього до дитини.
Як повідомлялося раніше, у рамках таких проектів, цьогоріч в регіоні запрацював Барнахус - новітня модель дитячого центру, призначеного для забезпечення безпеки та захисту прав дітей, які стали учасниками кримінального провадження.
Сьогодні, 10 жовтня, зроблено ще один крок до запровадження в регіоні міжнародних стандартів правосуддя.
Зокрема, спільними зусиллями започатковано формат роботи з неповнолітніми – «Зелену кімнату». Такий інноваційний центр відкрито у місті Звягелі.
При створенні локації передбачено не лише можливість дружнього індивідуального спілкування ювенальних прокурорів, правоохоронців, фахівців соціальних служб з дітьми, а й психологічно-естетичний ефект оформлення приміщення.
Зважаючи на статистику правопорушень, у яких діти є постраждалими або свідками насильства, врахування таких аспектів є важливим компонентом у роботі з неповнолітніми.
Наразі з використанням новітньої моделі Барнахус за участі неповнолітніх потерпілих, свідків проведено майже десяток допитів (у порядку ст. 225, 615 КПК України), а також опитування психологом.
Це перша «Зелена кімната», створена за ініціативи Звягельської окружної прокуратури. Найближчим часом такі локації функціонуватимуть і в інших містах. Таку ініціативу підтримали керівники Бердичівської, Коростенської, Коростишівської та Чуднівської окружних прокуратур.
У сьогоднішньому заході взяли участь Іван Островський, керівник Звягельської окружної прокуратури, Наталя Гончарук, начальник ювенальної превенції Житомирщини, Віктор Шипнівський, начальник відділу розслідувань злочинів, учинених дітьми, ГУНП в області, та інші представники правоохоронних органів.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1090