Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2023

Під варту взяли «зброяра» з Радомишльської територіальної громади, у якого вилучили боєприпаси та кулемет (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури обрано запобіжний захід місцевому жителю, підозрюваному у незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).
За результатом розгляду клопотання, суд застосував підозрюваному тримання під вартою з правом внесення застави на суму 134 тис. грн.
Слідство встановило, що 25-річний житель одного із сіл громади зберігав вдома значну кількість різних боєприпасів та зброї.
Днями, під час обшуку за місцем його проживання, у господарських приміщеннях виявлено вилучено понад 25 пострілів до гранатомету з 12 метальними зарядами до них та більше сотні набоїв різного калібру. Також вилучено кулемет у робочому стані, який підозрюваний приховав у кущах.
За словами парубка, все це він нібито знайшов у лісі неподалік села.
Вилучені боєприпаси та зброю передано для проведення експертизи. Наразі з’ясовуються обставини скоєння злочину, у тому числі й походження зброї.
Досудове розслідування проводить відділення № 3 Житомирського райуправління поліції.
Відповідно до чинного законодавства, підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено  обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1321