Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2023

Привласнила проплати за посилки – на Житомирщині судитимуть колишню начальницю поштового відділення

  Прокурори Коростишівської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно експосадовиці за фактом привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану та у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Як повідомлялося раніше, начальниця регіонального поштового відділення привласнила понад 100 тис. грн. Це була готівка, отримана нею від клієнтів за видані поштові відправлення. Усі проплати обвинувачена мала б проводити через касу відділення, однак не робила цього.
Аби приховати свої протиправні дії, в офіційних документах зазначала неправдиві відомості про те, що посилки нібито повернуто у зв’язку із закінченням терміну зберігання.
Задокументовано понад півтори сотні випадків привласнення коштів, скоєних протягом грудня 2022 – березня 2023 років.
Досудове розслідування проводив відділ поліції №2 Житомирського райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1351