Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2023

Поширювала серед учнів проросійські наративи – у Житомирі судитимуть ще одну вчительку ліцею

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році (за ч. 1 ст. 436-2 КК України).
Слідство встановило, що викладачка ліцею міста Житомира, з ідеологічних мотивів, у вересні минулого року поширювала серед учнів проросійські наративи.
Обвинувачена займалася возвеличенням усього російського безпосередньо на уроках. Пояснювала учням, що коли б не було мистецтва країни-окупанта, «то і нас не було б», і взагалі, українці, росіяни і білоруси – «один народ», виросли зі всього російського. 
Викладачка стверджувала, що в історії не існувало навіть такого терміну – «Україна-Русь», це все вигадав Винниченко. Насправді росія завжди виконувала роль захисника України, вона призналася, що «30 років відчувала себе окупованою».
Особливу симпатію фігурантка висловила на адресу путіна, «молодого президента, худесенького хлопчика», який міг сміливо заперечити «злим дядькам з Пентагону».
Досудове розслідування проводило Управління СБ України в Житомирській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2299