Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

Відновлює мости та ремонтує дороги окупантам – начальника автодору тимчасово зайнятої частини Луганщини судитимуть за державну зраду (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради та добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Розслідуванням встановлено, що житель Луганщини у квітні 2022 року добровільно посів посаду начальника філіалу «Станично-Луганського автодору» державного унітарного підприємства так званої «лнр».
Як керівник підприємства, що належить окупаційній адміністрації держави-агресора, дотепер активно співпрацює з представниками інших самопроголошених органів, установ й організацій рф. Опікується кадровим потенціалом автодору, візує фінансові і розпорядчі документи.
На догоду окупантам, обвинувачений організував ремонт доріг та відновлення зруйнованого мосту. Це забезпечило безперешкодне пересування ворожої військової техніки з росії - до лінії зіткнення зі Збройними Силами України.
За такий «безцінний внесок» у відновлення інфраструктури керівник автодору одержав від окупаційної влади почесну грамоту.
Досудове розслідування проводило УСБУ в Житомирській області.
За державну зраду в умовах воєнного стану Кримінальним кодексом України передбачено позбавлення волі строком на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 938