Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2023

Пошкодження магістрального нафтопроводу та викрадення нафти на Житомирщині: групі зловмисників повідомили про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури групі громадян повідомлено про підозру у пошкодженні (врізці) магістрального нафтопродуктопроводу, що призвело до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 292 КК України).
Слідство встановило, що раніше судимий 55-річний житель Звягельського району організував схему викрадення нафтопродукції з магістрального нафтопроводу.
Він залучив п’ять спільників – місцевих жителів. Несанкціонований забір нафти запланували на відрізку магістралі, що проходить по території Звягельського району.
Протягом серпня-жовтня цього року зловмисники зробили врізку у нафтопровід та приладнали спеціальні пристосування для викачування сировини.  
Однак у ніч з 15 на 16 жовтня правоохоронці викрили групу осіб безпосередньо «на гарячому». Вилучено два автомобілі (з генератором і приготовленою для нафти ємкістю), обладнання та засоби зв’язку, які використовувалися для організації злочину.
Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, встановлюється розмір заподіяних збитків.
Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та ГУНП в Житомирській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1505