Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

Проігнорував вплив ліків та втому: на 10 років ув’язнено водія вантажівки за лобове зіткнення з автобусом, що призвело до загибелі чотирьох людей у Коростенському районі (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Коростенської окружної прокуратури громадянина визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель чотирьох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).
Його засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Також стягнуто 2 млн грн за заподіяння моральної і матеріальної шкоди.
  Прокурори у суді довели, що дорожньо-транспорту подію зі смертельними наслідками 67-річний водій скоїв, перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу. Обвинувачений мав хронічні захворювання, від яких постійно приймав ліки.
Того дня, у серпні 2020 року, він повертався з міжнародного рейсу до Києва. Водій проігнорував втому і вплив медпрепаратів та не зміг об’єктивно оцінити дорожню обстановку і ризики.
Унаслідок цього керований ним вантажний автомобіль марки MAN з причепом на автодорозі поблизу с. Грозине Коростенського району виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з пасажирським автобусом.
Від сильного удару автобус буквально розірвало навпіл. Усі, хто перебував у маршрутному автобусі – водій та троє пасажів – миттєво загинули.
Після проголошення вироку у залі суду обвинуваченого взяли під варту.
Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1250