Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

На Коростенщині прокуратура повернула у державну власність майже 20 га лісу

За позовом Коростенської окружної прокуратури, заявленим в інтересах Житомирської військової обласної адміністрації, припинено незаконне користування майже 20 га земель лісогосподарського призначення та повернуто їх у державну власність.
У серпні 2021 року Лугинська селищна рада через аукціон передала в оренду приватному товариству три земельні ділянки. Мета оренди - товарне сільськогосподарське виробництво.
Проте прокурори встановили, що земля належить до категорії лісогосподарського призначення і перебуває у постійному користуванні територіальної філії держлісгоспу.
На цих ділянках зростають дерева понад півстолітнього віку. А під час інвентаризації земель, у 2018 році, її помилково віднесено до земель сільськогосподарського призначення та передано до комунальної власності.
З огляду на такі обставини, прокуратура звернулася до суду. Вже під час розгляду справи селищна рада розірвала договори оренди з товариством.
Наразі понад 20 га землі з лісовими насадженнями буде передано у розпорядження Житомирської військової обласної адміністрації, як і передбачено чинним законодавством.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1714