Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

На Житомирщині прокуратура попередила вибуття з державної власності 386 га землі, радіоактивно забрудненої унаслідок катастрофи на ЧАЕС

За апеляційною скаргою Житомирської обласної прокуратури, заявленою в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, скасовано неправомірне рішення суду першої інстанції щодо скасування державної реєстрації на 386 га радіоактивно забрудненої землі.
Апеляційний адміністративний суд постановив нове рішення, яким відмовив товариству у задоволенні позову.
Прокурори встановили, що суд першої інстанції неправомірно задовольнив позов приватного товариства про скасування держреєстрації на шість земельних ділянок державної власності, що в Народицькій територіальній громаді.
Безпідставно видаючи себе за правонаступника реформованого колективного сільгосппідприємства, товариство мало за мету набути ще й права власності на цю землю.
Житомирська обласна прокуратура звернулася до апеляційного суду та довела, що земля, на яку претендувало товариство, перебуває у державній власності. Унаслідок катастрофи на ЧАЕС її визнано радіоактивно забрудненою. Такий статус угідь було підтверджено і під час проведення у 2018 році Держгеокадастром інвентаризації земель.
Завдяки вжитим заходам Житомирська обласна прокуратура попередила вибуття з державної власності землі вартістю 3,8 млн грн.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1955