Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2023

Працювала на окупаційну владу – за державну зраду судитимуть співробітницю Станично-Луганського райуправління юстиції так званої «лнр» (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганщини за фактом скоєння державної зради та добровільного зайняття громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, жителька тимчасово окупованого Щастинського району Луганської області, колишня працівниця державної виконавчої служби, добровільно перейшла на бік незаконно створених органів влади.
Вона у квітні 2022 року влаштувалася на посаду провідного документознавця (діловода) відділу судових приставів Станично-Луганського райуправління  юстиції міністерства юстиції терористичної організації «лнр».
Обвинувачена опрацьовувала офіційні документи окупаційної адміністрації, контролювала оформлення виконавчих проваджень, протоколів оперативних нарад, своєчасність відправки відповідей та звернень фізичних і юридичних осіб.
Також виконувала доручення керівників незаконної адміністрації, надаючи допомогу представникам країни-агресора у проведенні підривної роботи проти України.
Досудове розслідування проводило Управління СБ України в Житомирській області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1167