Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Алкоголь-фальсифікат збували на ринках - у Житомирі повідомили про підозру організатору та співучасникам злочинної групи (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури злочинній групі у складі 8 осіб повідомлено про підозру в організації незаконного придбання з метою збуту, транспортуванні та зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовлених спирту етилового та алкогольних напоїв (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України).
Крім цього, організатору та двом співучасникам інкримінують легалізацію (відмивання) коштів, здобутих злочинним шляхом, за попередньою змовою (ч. ч. 1, 2 ст. 209 КК України).
Слідство встановило, що міжрегіональну мережу збуту спирту етилового та алкогольних напоїв сумнівної якості організував мешканець Житомира, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.
До злочинної схеми, яка діяла протягом вересня 2022 - квітня 2023 роки, були залучені місцеві жителі та підприємець з міста Харкова. Він через пошту постачав житомирським фальсифікаторам сировину. Алкогольні напої розливали у пляшки безпосередньо у домоволодінні організатора. Готову «продукцію» відвозили на місцеві ринки та реалізовували вроздріб. Продавали й індивідуальним клієнтам.
Незаконно одержані кошти співучасники легалізовували через фінансові операції та розподіляли між собою. За ці ж гроші закуплялися нові партії сировини.  
Масштаби тіньового товарообороту вимірювалися тоннами підробленого алкоголю та мільйонними прибутками.
Так, під час обшуків вилучено 15,5 т фальсифікату, майже 800 тис. грн готівки, 36 банківських карток, 20 мобільних телефонів та стільки ж стартових пакетів різних операторів стільникового зв’язку, легковий і вантажний автомобілі, причеп. На все вилучене накладено арешт.
Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Житомирським управлінням ДВБ Нацполіції України та ГУНП в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1054