Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

У Радомишлі судитимуть «PVP-тандем» - співмешканців обвинувачують у придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин

 Прокурори Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно місцевих жителів - співмешканців за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту психотропних речовин у великому розмірі за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307 КК України).
Також чоловіку додатково інкриміновано збут психотропної речовини та незаконне придбання і зберігання наркотичного засобу (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).
Слідство встановило, що злочинною діяльністю у сфері незаконного обігу психотропних речовин займалися двоє жителів міста Радомишля, співмешканці.
Вони через Телеграм-канал отримували інформацію про місце знаходження «товару». Інколи за оптовими партіями, так званими «майстер-кладами», доводилося їздити до обласного центру. Вдома розфасовували  психотропну речовину на дози, які розвозили у малолюдні місця (ліс, околиці міста) та робили «закладки», присипаючи землею.
Під час чергової спроби зробити закладки, у серпні цього року, чоловіка та жінку викрили і затримали.
Експертиза встановила, що обвинувачені збували особливо небезпечну психотропну речовину – PVP – синтетичний наркотик, що діє на центральну нервову систему (у народі відомий як «солі»).
У фігурантів вилучено майже 300 г PVP,  що є великим розміром, електронні ваги, порожні зіп-пакети, ємкості, 60 тис. грн готівки, мобільні телефони та банківські картки. Крім цього, вилучено також екстрат наркотичного засобу – канабісу, який чоловік зберігав для власних потреб.
Наразі обвинувачені перебувають під вартою без права внесення застави.
Досудове розслідування проводило відділення поліції №3 Житомирського рійуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1228