Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

Двох приятелів з Брусилова засуджено до 9 років і 6 місяців та 7 років позбавлення волі за виготовлення та збут амфетаміну

За підтримання публічного обвинувачення Коростишівською окружною прокуратурою двох громадян визнано винними у незаконному виготовленні психотропної речовини з метою збуту в особливо великих розмірах, та її збуті, придбанні і зберіганні прекурсорів в особливо великих розмірах з метою виготовлення психотропних речовин, організації та утриманні місця для їх виготовлення, а також незаконному придбанні і зберіганні наркотичного засобу для власних потреб (ч. ч. 2, 3  ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317, ч. 1 ст. 309 КК України).
Їх засуджено, відповідно, до 9 років і 6 місяців та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
У суді доведено, що двоє давніх приятелів (один з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин) виготовляли та збували психотропну речовину.
Для кримінального «виробництва» вони обладнали міні-лабораторію у сараї за місцем проживання, у Брусилові. Власник домоволодіння закупляв прекурсори та інші хімічні компоненти, з яких виготовляв психотропну речовину. Його спільник фінансував усі процеси, підшукував клієнтів та збував психотропи місцевим мешканцям.
Як встановила експертиза, наркоділки виготовляли та збували амфетамін. Щомісячний прибуток вимірювався десятками тисяч гривень.
У суді розповідали свою версію, переконуючи, що амфетамін виготовляли для власних потреб. Такі твердження суд розцінив як спроби уникнення покарання.
Наразі вирок не набув чинності.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1854