Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Прокуратура Житомирщини довела у суді незаконність користування греблею вартістю майже 52 млн грн, що на річці Тетерів у Коростишеві

За позовом Коростишівської окружної прокуратури суд визнав недійсним договір встановлення сервітуту (користування) гідротехнічною спорудою, а також додаткову угоду, укладених Коростишівською міськрадою з приватним товариством.
Наразі товариство з обмеженою відповідальністю позбавлене права користування комунальним майном - греблею вартістю майже 52 млн грн.
Йдеться про те, що Коростишівська міськрада у 2015 році уклала з хмельницьким товариством на 20 років договір про право користування (сервітут) греблею площею майже 2 тис. м2, що у парковій зоні на р. Тетерів. Згодом до договору укладено ще й додаткову угоду.   
Користувач зобов’язався збудувати на греблі гідроелектростанцію, укріпити береги та розчистити русло річки, провести освітлення у парку та капітальний ремонт греблі. Загалом товариство мало виконати роботи на понад 1,1 млн грн. Проте нічого не зробило.
Разом з цим прокурори встановили, що правочини насправді є прихованими договорами оренди комунального майна, оскільки відображають не право користування, а передачу в оренду безпосередньо самої гідротехнічної споруди. Це суперечить вимогам цивільного законодавства.
Свою позицію прокуратура вкотре обґрунтовано довела у місцевому господарському суді.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1822