Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

На Житомирщині прокуратура повернула до державної власності понад 70 га лісогосподарських земель вартістю 384 млн грн

Позов Звягельської окружної прокуратури про витребування з незаконного володіння земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею понад 70 га задоволено у повному обсязі.
Наразі значний масив землі з лісовими насадженнями буде повернуто законному власнику – державі в особі Житомирської обласної ради.
Йдеться про землі лісового фонду, які знаходяться за межами с. Березники Ємільчинської селищної ради. Головне управління Держгеокадастру в області у 2020 році передало їх селищній раді як землі сільськогосподарського призначення. Рішенням селищної ради на землю зареєстровано право комунальної власності.
Однак прокурори встановили, що передачу землі здійснено з порушенням Земельного кодексу України. Фактично уся площа перебуває у постійному користуванні місцевого держлісгоспу. Відповідно, правом розпоряджатися землями лісового фонду, які є державною власністю,  наділено орган місцевого самоврядування обласного рівня.
Доводи прокуратури, викладені у позовній заяві, Господарський суд Житомирської області визнав обґрунтованими та прийняв законне рішення про повернення землі у власність держави.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1344