Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2023

Підозрюваного у державній зраді та колабораціонізмі депутата сільської ради з Херсонщини взяли під варту (ФОТО)

Житомирською обласною прокуратурою повідомлено діючому депутату сільської ради Херсонщини про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 111-1 КК України).
Слідство встановило, що 38-річний депутат Станіславської сільської ради Херсонщини порушив присягу громаді й народові України та у березні 2022 року почав співпрацювати з ворогом.
У перший день захоплення окупантами Херсонщини він зустрічав російські війська, допомагав розміщувати їх особовий склад та військову техніку, вказував ворогу шлях відступу, у разі активних бойових дій сил оборони України.
Прислужник рашистів збирав та передавав ворогу інформацію про місця дислокації та чисельність підрозділів ЗСУ, коригував артилерійські удари по українських військових. Запроданець одягнув військову форму рф та особисто чергував на ворожому блок-посту.
Підозрюваний із серпня минулого року влаштувався головним спеціалістом у незаконно створеній адміністрації держави-агресора під назвою «Станиславская военно-гражданская администрация Белозерского муниципального округа.
Він приймав та опрацьовував заяви місцевих мешканців на отримання так званого соцзабезпечення та гуманітарної допомоги від окупаційної адміністрації, розглядав звернення громадян  в освітній сфері, збирав персональні дані тощо.
За місцем проживання підозрюваного проведено обшук, виявлено паспорт та водійські права, видані державою агресором, партійний квиток партії регіонів.
22.11.2023 особу затримано та наступного дня Корольовським районним судом міста Житомира обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без застави.
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.
Досудове розслідування проводить УСБУ в Житомирській області.
Санкція суворішої, ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання – позбавлення волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2396