Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2023

Викрито киянина, який передав фсб рф координати української армії та скоригував ракетні удари по столиці (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Києва у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, підозрюваний наприкінці грудня 2022 року під час перетину білорусько-російського кордону на фільтраційному посту погодився співпрацювати з ворожою фсб.
На підтвердження своєї готовності одразу передав співробітнику спецслужби координати підрозділу Збройних Сил України у столиці для вогневого ураження.
За декілька днів Київ зазнав масованої ракетної атаки. Під обстріл потрапили два райони, у тому числі ворог намагався вдарити по будівлі з українськими військовослужбовцями. Саме її місцерозташування передав підозрюваний.
Через деякий час чоловік повернувся в Україну. Він разом зі своєю дружиною побував на місці «прильоту» та сказав їй, що причетний до ракетної атаки.
Також задокументовано й інші спроби встановлення контакту з фсб рф.
Підозрюваний не приховував своїх проросійських поглядів у родинному колі, зневажливо висловлювався про українців та говорив, що їх треба знищувати.
Під час обшуку за місцем його проживання вилучено прапор країни-агресора, документи на отримання російського громадянства, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.
Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Житомирській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1041