Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2023

Прокуратура припинила незаконну оренду греблі вартістю майже 11 млн грн на ставку, сполученому з басейном р. Уж на Житомирщині

За позовом Звягельської окружної прокуратури суд визнав недійсним договір оренди гідротехнічної споруди на ставку і будинку гідротехніка вартістю майже 11 млн грн та зобов’язав орендаря повернути балансоутримувачу нерухоме майно державної власності, що на території Ємільчинської ОТГ.
Свого часу, у 2017 році, регіональне відділення Фонду держмайна України  надало мисливсько-рибальській громадській організації в оренду греблю зі шлюз-регулятором площею 3200 м2 та будинок гідротехніка площею понад 70 м2. Об’єкти нерухомості розташовані на ставку площею 30 га, який через місцеву річку сполучений з басейном р. Уж. Згодом додатковими договорами строк оренди продовжено.
Проте прокурори встановили, що в оренду надані лише гідротехнічні споруди, без самого ставка, на якому вони розташовані, та землі під ним. Це порушує вимоги Законів України «Про оренду державного і комунального майна» та «Про аквакультуру», а також суперечить Водному  кодексу України.  
Прокуратура звернулася до місцевого господарського суду та вкотре обґрунтовано довела свою позицію.
Додатково. Річка Уж протікає по території Житомирської і Київської областей та є притокою р. Прип'ять, яка впадає у Київське водосховище.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 996