Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

Керуючи авто у стані алкогольного сп’яніння, зіткнувся з маршруткою та травмував пасажирку - у Житомирі правоохоронцю повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури працівнику поліції повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, скоєного у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілій тілесні ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286-1 КК України).
За даними слідства, поліцейський одного з територіальних відділень поліції порушив правила безпеки дорожнього руху та скоїв дорожньо-транспорту пригоду. Це сталося у березні 2023 року, на дорозі у межах села Дениші Житомирського району.
Підозрюваний у стані алкогольного сп’яніння керував автомобілем марки «Mercedes-Benz». Він майже вдвічі перевищив допустиму у населених пунктах швидкість руху, що призвело до зіткнення легковика з маршрутним автобусом, який їхав попереду.
Унаслідок скоєної правоохоронцем ДТП було травмовано пасажирку автобуса.
Аби уникнути кримінальної відповідальності, порушник намагався переконати слідство, що за кермом перебував не він, а інший водій.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, які проводять досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1793