Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

З бюджету громади постачальнику електроенергії зайво перераховано майже 170 тис. грн – посадовцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури  посадовцю повідомлено про підозру у неналежному виконанні своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч.1 ст.367 КК України).
За даними слідства, у лютому 2021 року відділом освіти однієї із селищних рад було укладено договір про постачання електроенергії для потреб місцевих закладів освіти. На закупівлю електроенергії з бюджету виділено понад 1,6 млн грн.
Однак згодом підозрюваний, який на той час обіймав посаду начальника відділу освіти цієї селищної ради, безпідставно уклав до основного договору низку додаткових угод. Такими угодами було необґрунтовано збільшено вартість товару.
Унаслідок цього з бюджету постачальнику було зайво перераховано майже 170 тис. грн.
Досудове розслідування проводить Бердичівський райвідділ поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1601