Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2023

Канабіс постачали ув’язненим – на Житомирщині судитимуть організовану групу, до якої входив посадовець виправної колонії (ФОТО)

Прокурор Житомирської обласної прокуратури надіслав до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи за фактом незаконного придбання, пересилання, перевезення, зберігання з метою збуту та збуту у місця позбавлення волі, із залученням неповнолітнього, особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 3 ст. 307 КК України).
За даними слідства, організував злочинну групу засуджений до довічного позбавлення волі, який відбуває покарання у виправній колонії області. У спільники залучив начальника відділення цієї установи та неповнолітнього.
 Замовлений організатором «товар» неповнолітній отримував на пошті та передавав правоохоронцю, який зберігав у власному гаражі.  
Приховані під одягом розфасовані «дози» посадовець приносив до установи виконання покарань та передавав «довічнику», який безпосередньо збував засудженим.
За висновками експертиз, протягом серпня-вересня 2023 року фігуранти неодноразово постачали ув’язненим канабіс.
У приміщенні виправної колонії, за місцем проживання обвинувачених та у гаражі під час обшуку вилучено наркотичні засоби та інші докази злочинної діяльності.
Начальника відділення установи виконання покарань відсторонено від посади. Наразі він перебуває під вартою.
Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому та Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2923