Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2023

У Житомирі прокуратура через суд зобов’язала власників незаконно збудованих павільйонів знести споруди та звільнити комунальну землю

За позовами Житомирської окружної прокуратури скасовано державну реєстрацію на самочинно збудовані підприємцями павільйони та зобов’язано порушників знести споруди і звільнити землю комунальної власності Житомирської міської ради.
Прокурори у суді довели, що два павільйони на одній з центральних вулиць Житомира побудовані незаконно.
Зокрема, підприємцям свого часу були надані дозволи на розміщення лише тимчасових споруд на земельних ділянках, кожна по 0,02 га. Однак вони, не маючи відповідних дозвільних документів, самочинно побудували капітальні павільйони для комерційної діяльності.
Через деякий час, у 2021 році, обидва підприємці, порушуючи чинне законодавство, зареєстрували право власності на споруди. А згодом ще й звернулися до міськради про надання в оренду земельних ділянок комунальної власності під незаконно спорудженими павільйонами. 
Житомирська окружна прокуратура встановила порушення та в інтересах територіальної громади заявила позов, який Господарським судом Житомирської області задоволений у повному обсязі.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1645