Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2023

До 15 років позбавлення волі засуджено жителя Житомирщини за зґвалтування двох дітей

За публічного обвинувачення ювенального прокурора Коростишівської окружної прокуратури 26-річного місцевого жителя визнано винним у зґвалтуванні дітей, вчиненому повторно щодо малолітнього хлопчика (ч. ч. 3, 4, 6 ст. 152 КК України).
Його засуджено до 15 років позбавлення волі.    
Прокурор у суді довів, що особливо тяжкі злочини стосовно двох сусідських хлопчиків, неповнолітнього та малолітнього братів, скоїв житель Житомирського району.  
 Насильницькі дії над сусідськими хлопчиками, які є рідними братами, вчиняв неодноразово.
У липні 2019 року він під вигаданим приводом покликав неповнолітнього (з ним пішов і менший брат) до напівзруйнованої будівлі, що на околиці села.  Коли потерпілі опинилися у закинутому приміщенні наодинці з  обвинуваченим, він пригрозив старшому фізичною розправою та зґвалтував його. При цьому залякав, щоб нікому не розповідав.
Тоді ж сексуальне насильство скоїв і над меншим хлопчиком, скориставшись його безпорадним станом та неусвідомленням, у міру свого малолітнього віку, характером дій, які з ним вчиняють. Згодом, у липні 2021 року, вивіз потерпілого на мопеді у поле, де повторно зґвалтував. За мовчання малолітньому купував морозиво, подарував мобільний телефон. 
Свою вину в суді обвинувачений не визнав.
З дня затримання – і до набуття вироком законної сили перебуває під вартою.
Інформацію про засудженого внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2116