Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2023

На Житомирщині матір підозрюють у катуванні немовляти

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Чуднівської окружної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру у катуванні своєї доньки (ч. 1 ст. 127 КК України).
За даними слідства, у скоєнні злочину проти життя та здоров’я дитини підозрюють 24-річну жінку,  
Вона перебуває у декретній відпустці за доглядом та вихованням 6-місячної доньки. Під час годування немовля плакало, капризувало і не хотіло споживати дитячу суміш.
Поведінка дитини роздратувала та розлютила матір. Вона втратила емоційну рівновагу та сильно покусала немовля за ніжку, ручку, спинку, спричинивши сильний фізичний біль.  
Дитина не змогла заспокоїтися, у зв’язку з чим батько (на той час був відсутній вдома), дізнавшись про такі обставини, викликав невідкладну медичну допомогу.
У медичному закладі лікарні діагностували факт заподіяння немовляті тілесних ушкоджень.
Наразі дитину відібрано від матері та передано до патронатної сім’ї.
Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту.
Крім цього, підозрювану буде направлено на проходження програми для кривдників. Такий вид обмежувального заходу застосовується в інтересах потерпілого від злочину, пов’язаного з домашнім насильством.
Досудове розслідування проводить відділення № 5 Житомирського райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2625