Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2024

У Житомирі судитимуть вчительку ліцею, яка виправдовувала збройну агресію росії (ФОТО)

Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно житомирянки за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, вчителька одного з ліцеїв міста Житомира, маючи  проросійські погляди, неодноразово нав’язувала колегам своє «бачення» політичних подій в Україні.
Підозрювана свого часу викладала російську літературу, яку вже давно виключили з переліку навчальних предметів. Ностальгувала за минулим та була незадоволена таким фактом. 
Так, у травні 2023 року, спілкуючись з колегами у кімнаті вчителів, прихильниця країни-окупанта виправдовувала збройну агресію росії, зневажливо висловлювалася про українців.
Досудове слідство проводило УСБУ в Житомирській області.
Довідково. З початку повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну Житомирською обласною прокуратурою спільно з УСБУ в області викрито шість вчителів, які пропагували проросійські наративи.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1924