Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

За виготовлення та збут психотропних речовин у великих розмірах у Житомирі судитимуть організоване угруповання (ФОТО)

Прокурор Житомирської обласної прокуратури надіслав до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинного угруповання за фактом незаконного придбання і зберігання прекурсорів, виготовлення, зберігання та збуту психотропної речовини, а також організації та утриманні місця та придбання обладнання для її незаконного виготовлення  (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 317 КК України).
Слідство встановило, що наркобізнес налагодив раніше судимий, у тому числі й  за виготовлення та збут психотропних речовин, 37-річний житомирянин.
Для цього в орендованій квартирі влаштував нарколаболаторію. У помешканні встановив спецобладнання, зокрема, хімічний лабораторний посуд, скляні та полімерні ємності, електронні ваги, шприци тощо, яке постійно оновлював.
Його «помічниками» стали двоє місцевих жителів та подруга. Усі співучасники угруповання протягом квітня-червня минулого року забезпечували безперебійне виготовлення психотропної речовини у великих обсягах. Прекурсори купували у соцмережі та отримували через пошту.
 Також налагодили чітку логістику збуту. Інколи клієнти приходили безпосередньо у під’їзд та купували «товар» біля вхідних дверей квартири-нарколабораторії. Вартість разового збуту психотропної речовини сягала близько однієї тисячі гривень. Гроші отримували готівкою або на банківський рахунок.
Експертизою підтверджено, що виготовлена психотропна речовина – амфетамін.
Викрили наркоділків у червні 2023 року, під час чергового збуту амфетаміну.
Стосовно трьох фігурантів застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення застави, їхньої спільниці – домашній арешт.
 Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 926