Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2024

Прокуратура Житомирщини повернула у власність держави діюче сховище місткістю 600 осіб вартістю майже 2 млн грн

За позовом Бердичівської окружної прокуратури у власність держави  повернуто споруду цивільного захисту площею близько 500 м2, вартістю майже 2 млн грн, що у Бердичеві.
Прокурори у суді довели, що відкрите акціонерне товариство у 2002 році протиправно зареєструвало за собою право власності на сховище місткістю 600 осіб.
Події стосуються періоду корпоратизації державного підприємства, засновником якого було Міністерство економіки України. Тоді,  у 1994 році, захисну споруду було безпідставно передано до статутного капіталу новоствореного відкритого акціонерного товариства.
Таким чином порушено вимоги законодавства щодо прямої заборони на вибуття з власності держави об’єктів цивільного захисту, необхідних для забезпечення захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.
З метою захисту державних інтересів окружна прокуратура звернулася до суду. Господарський суд Житомирської області визнав вимоги прокуратури щодо витребування сховища з приватної власності обґрунтованими.
Наразі містяни під час повітряних тривог мають можливість користуватися сховищем державної власності.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1018