Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

Брав участь у запеклих боях проти ЗСУ під Бахмутом у складі ПВК «Вагнер» - уродженцю Бердичева повідомлено про підозру (ФОТО)

    За процесуального керівництва прокурора Житомирської обласної прокуратури уродженцю міста Бердичева повідомлено про підозру у державній зраді та участі у воєнізованому збройному формуванні держави-агресора, яке веде бойові дії проти Збройних Сил України на тимчасово окупованій території України (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
    Слідство встановило, що тяжкі злочини проти основ національної безпеки України скоїв 29-річний житель Бердичева.
    Свого часу він мав проблеми із законом в Україні, тому після одруження змінив прізвище та виїхав на росію. Там також опинився за ґратами, звідки у листопаді 2022 року пішов служити до ПВК «Вагнер». 
    Після повномасштабного збройного вторгнення росії у складі ворожого воєнізованого формування був передислокований на тимчасово окуповану територію України.
    Підозрюваний з лютого по травень минулого року активно протистояв Силам оборони України. Безпосередньо брав участь у запеклих боях, які «вагнерівці» вели проти українських захисників на території Донецької області, зокрема, у гарячих зіткненнях під Бахмутом.
    Підозрюваний хизувався у соцмережах статусом «вагнерівця» та в онлайн-спілкуванні обіцяв приятелям-землякам незабаром прийти у Бердичів разом із ПВК «Вагнер».
    Досудове розслідування проводить УСБУ в Житомирській області.
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1192