Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2024

У Житомирі викрили нарколаболаторію з виготовлення важких наркотиків: трьох активних ділків затримали та взяли під варту (ФОТО)

  
  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури викрито групу місцевих жителів, які займалися виготовленням та збутом синтетичних наркотиків.
  Трьом особам повідомлено про підозру у незаконному виготовленні та зберіганні психотропної речовини з метою збуту та збуті, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 1, 2 ст. 307 КК України).
  Також 11.01.2023 підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави.
  За даними слідства, організував виготовлення та збут важких наркотиків неодноразово судимий, у тому числі і за аналогічний злочин, 42-річний житель Житомира. Для цього в орендованому гаражі Східного мікрорайону міста обладнав нарколабораторію. Прекурсори й інші компоненти купували через інтернет та отримували поштою.
  Допомагали йому у кримінальному «бізнесі» двоє знайомих житомирян, які також раніше відбували покарання за злочини у сфері обігу психотропних речовин. Серед спільників були й наркозалежні особи. Здебільшого вони займалися збутом свіжовиготовленого «товару». Вартість одного зіп-пакета з амфетаміном становила від 500 грн і більше.
  Так, протягом липня 2023 – січня 2024 років задокументовано до півдесятка фактів збуту психотропної речовини.
  Під час проведення обшуків у помешканнях фігурантів та гаражі виявлено і вилучено значну кількість зіп-пакетів з психотропною речовиною, готівкові кошти, банківські картки, інвентар, медичні шприци, які використовували для її виготовлення, різноманітну тару, порожні упаковки тощо.
  Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, встановлюється причетність інших осіб до скоєного злочину.
  Досудове розслідування проводить ГУНП в області.
  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1963