Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

Довічно ув’язненому «смотрящому» однієї з колоній Житомирщини повідомлено про підозру у злочинному впливі

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури довічно засудженому громадянину повідомлено про підозру в умисному встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу, вчиненому в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України).
Слідство встановило, що злочин скоїв неодноразово судимий житель Київської області, який наразі відбуває довічне ув’язнення в одній з колоній Житомирщини.
У його кримінальному «здобутку» - понад 20-річний «стаж» перебування у різних установах виконання покарань. Використовуючи свої особисті якості та можливості, мав широке коло кримінальних зв’язків як у колонії, так і поза межами, зокрема, із так званими «злодіями в законі».
Свідомо підтримуючи серед ув`язнених злодійські традиції, набув кримінального авторитету.
Так, будучи наркозалежним, поширював серед засуджених наркотичні та одурманюючі речовини, організовував надходження і розподіл інших заборонених предметів. Також проводив серед засуджених азартні ігри, за участь у яких збирав кошти. Контролював надходження до «чорного общака» грошей та розпоряджався ними.
Здобувши статус «смотрящого», встановив у виправній колонії «свої» правила поведінки, у тому числі й з метою скоєння тяжких й особливо тяжких злочинів.
Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1566