Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

На Житомирщині боржника зобов’язано сплатити майже 430 тис. грн та повернути громаді землю з родовищем габро вартістю 206,7 млн грн

За позовом Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури з приватного товариства стягнуто майже 430 тис. грн боргу за користування землею з родовищем граніту площею 8,9 га, що в Хорошівській об’єднаній територіальній громаді на Житомирщині.
Також, за рішенням суду, з недобросовісним користувачем розірвано договір оренди земельної ділянки з надрами вартістю 206,7 млн грн та зобов’язано повернути її.
Землю, на якій розташоване родовище «Теофіпольське», що поблизу с. Радичі Хорошівської ОТГ, товариство орендувало з травня 2014 року. Орендар у промислових масштабах видобував граніт породи габро.
Однак прокурори встановили, що каменевидобувне підприємство порушило умови договору та припинило сплачувати орендну плату за користування землею. Унаслідок цього із серпня 2021 року дотепер заборгувало до бюджету, зокрема, й громади, майже 430 тис. грн.
Вимоги окружної прокуратури, заявлені у позові, Господарський суд Житомирської області визнав обґрунтованими та прийняв відповідне рішення.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1913