Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

На Житомирщині викрили працівника виправної колонії, який збував наркотичні засоби засудженим (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурора Житомирської обласної прокуратури працівнику виправної колонії повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті наркотичних засобів у місцях позбавлення волі  (ч. 2 ст. 307 КК України).
Слідство встановило, що кримінальне правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів скоїв інженер структурного підрозділу виправної колонії Житомирщини.
Він домовлявся із засудженими про необхідну кількість «товару» та надавав реквізити власної банківської картки для попередньої оплати. Після отримання коштів підозрюваний особисто доставляв розфасовані «дози» на територію колонії та передавав їх наркозалежним ув’язненим.  
Протягом січня 2024 року задокументовано декілька фактів збуту майже двох десятків згортків особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу.
30.01.2024, при черговій спробі збуту «товару» у виправній колонії  підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 100 згортків з подрібненою зеленою речовиною, банківські картки, мобільні телефони та інші докази скоєння злочину.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за супроводу УСБУ в області та співробітників оперативного відділу цієї державної установи.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1988