Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Захоплювався дитячою порнографією – у Житомирі місцевому мешканцю повідомили про підозру

За процесуального керівництва ювенального прокурора Житомирської окружної прокуратури житомирянину повідомлено про підозру в умисному  одержанні доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та умисному зберіганні дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження  (ч. 1 ст. 301-1 КК України).
Слідство встановило, що злочин проти суспільної моралі скоїв 62-річний житель Житомира. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за розбещення малолітніх.
Підозрюваний тривалий час, протягом 2021 - 2023 років, відвідував у месенджерах закриті групи, у яких містилися відео з порнографією, у тому числі дитячою, та скачував їх. Для накопичення відеопродукції використовував телефон брендової марки. На ньому зберігав «бібліотеку» з декількома сотнями файлів дитячої порнографії.
Проведено низку експертиз, зокрема, комплексну комп’ютено-технічну та мистецтвознавчу, якими визнано відеопродукцію забороненою та такою, що порушує норми суспільної моралі.
Досудове розслідування проводить Житомирське райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 793