Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Сімейний кримінальний «бізнес» закінчився ув’язненням – на Звягельщині двох братів засудили за крадіжки

За публічного обвинувачення прокурорів Звягельської окружної прокуратури двох місцевих жителів визнано винними у таємному викраденні чужого майна та  офіційних документів (ч. 4 ст. 185, ч.1 ст. 357 КК України).
Обом призначено покарання, відповідно, у виді 5 років 1 місяця позбавлення волі та 5 років позбавлення волі з іспитовим строком два роки.       
Прокурор у суді довів, що крадіжку чужого майна у серпні 2022 року скоїли двоє місцевих жителів, рідні брати. Старший з них, 25-річний, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин.
Цього разу він «запросив» до скоєння крадіжки свого 22-річного молодшого брата. Вистеживши односельчанина, коли він на вулиці розмовляв із сусідом, старший брат проник у його будинок та викрав мобільний телефон і банківську картку.
Після цього вони викликали таксі, поїхали у райцентр та зняли з банківського рахунку потерпілого майже всі заощадження – 9 тис. грн. Гроші поділили між собою, а мобільним телефоном розрахувалися за проїзд.
Також у суді доведено скоєння старшим братом й іншої крадіжки у цього ж пенсіонера. Напередодні, декількома місяцями раніше, він проник до господарського приміщення чоловіка та викрав органічне добриво. Щоправда, скористатися чужим добривом не встиг – крадіжку викрили правоохоронці.
Наразі вирок не набув законної сили.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1091